Nieuwsbrief Jaargang 2016-2017 nr. 25 7 april 2017

Nieuwsbrief                                      Jaargang 16-17, nummer 25 07-04-2017
Agenda:
14-04 t/m 17-04 Paasvakantie
20-04 spreekuurgesprekken
21-04 koningsspelen
24-04 t/m 30-04 meivakantie
03-05 korfbaltoernooi groep 5-8
05-05 Bevrijdingsdag: vrij
08-05 GMR-vergadering
11-05 studiemiddag; alle lln. vrij
15-05 MR-vergadering
16-05 podium gr. 1-2
16-05 t/m 19-05 A4daagse
22-05 schoolreisje groep 5-8
23-05 schoolreisje groep 1-4
25-05 26-05 Hemelvaartvakantie
Aanwezigheid directeur van 10 april t/m 14 april 2017:
Meester Harry is er op dinsdag en woensdag.
Schoolreisjes:
Denkt u aan het betalen van de schoolreisjes? U ontvangt van ons een kwitantie als u heeft betaald.
Ik eet het beter:
Vandaag hebben de groepen 5 t/m 8 gezamenlijk op school gegeten.
Er valt heel veel te kiezen in het enorme voedingsaanbod. Om kinderen te leren gezonde keuzes te maken heeft Ik eet het beter, in samenwerking met het Voedingscentrum en IVN, verschillende interactieve lesprogramma’s ontwikkeld. Daarmee ontdekken en ervaren kinderen op de basisschool wat gezonde producten doen voor hun lijf. Zo worden ze zich bewust van wat ze dagelijks eten en drinken en leren ze op een speelse manier om te kiezen voor gezond. Na de klassenlunch zijn de kinderen bezig geweest met proefjes over eten. Wij hebben een leuke middag gehad.
Adoptie vliegersmonument:
Woensdag 5 april is groep 7/8 naar het gemeentehuis geweest voor de officiële adoptie van het monument. Eerst hebben we geluisterd naar de burgemeester, daarna heeft Gert Talens een heel mooi verhaal verteld over de vliegenier Albert Kitchen. Na een korte pauze mochten de kinderen het monument gaan poetsen. Na daar even kort aan gewerkt te hebben, heeft de burgemeester nog uitleg gegeven over de Canadese Esdoorn die vlak bij het gemeentehuis geplant is. Toen was het moment daar, de officiële overdracht. We hebben een heel mooi schilderij van gips gekregen en een zilveren lancaster. Deze krijgen op school een prominente plek.
4 mei zullen er 8 kinderen van groep 7/8 een krans leggen bij het monument.
Daarna zullen wij met heel groep 7/8 nog een bloem neerleggen.
Het was een hele bijzondere bijeenkomst en de kinderen waren erg onder de indruk.
Basketbaltoernooi groep 7:
Onze groep 7 mocht na een bijzondere ochtend ook nog hun basketbal skills laten zien. We mochten gelijk aan de bak. Bij de eerste wedstrijd was het lastig om de bal in de basket te krijgen. We kregen kansen genoeg, maar hij wilde er maar niet in. Uiteindelijk lukte het toch! Daarna ging het als een trein. De eerste wedstrijd werd dan ook gewonnen met 6-0. De kinderen hadden nu de smaak te pakken. De 2de wedstrijd werd met 8-2 gewonnen, de 3e wedstrijd met 12-2 en de laatste wedstrijd zelfs met 16-0. Dat betekende dan ook dat ze 1ste werden van de poule en met een mooie beker naar huis konden. De kinderen speelden goed samen en waren erg sportief.
Het was dus een erg geslaagde middag.
Bezoek Anne Frankhuis groep 7-8:
In groep 7 en 8 zijn wij druk aan het werk over de 2de wereldoorlog.
Tijdens deze lessen hebben wij het gehad over Anne Frank.
Het Anne Frank Huis is een monument ter gedachtenis aan Anne Frank en haar familie. Het huis staat in Amsterdam aan de Prinsengracht 263-267.
Omdat het huis in Amsterdam staat, hebben wij een uitstapje gemaakt om alles in het echt te bekijken. De kinderen waren zeer onder de indruk en hebben genoten. Daarna zijn we naar het nationaal monument op de Dam gelopen en als je dan toch in Amsterdam bent dan moeten de duiven natuurlijk ook gevoerd worden.

Meepraten?
Draag gerust bij!